Agenda

2021-10-19 19.00-20.15 uur

Webinar lancering mijnIBDcoach versie 5.0

Nóg betere zorg voor IBD-patiënten

Deze zoommeeting staat in het teken van de vernieuwde mijnIBDcoach. Daarnaast kijken we hoe u als zorgprofessional kunt bijdragen aan het nog verder verbeteren van IBD-zorg.

Meld u hier aan.

Programma

2021-03-23 19.00-21.30 uur

Webinar psychosociale factoren

Download hieronder de presentaties per onderwerp.

Klik hier voor de video.
SMART-IBD is een lerend netwerk van zorgprofessionals en patiënten met als doel uitkomsten van IBD te verbeteren en creëren van meer evidence voor zorgpaden gericht op psychosociale en lifestyle factoren.

Inmiddels is mijnIBDcoach, met ruim 6000 patiënten, het grootste e-Health platform op het gebied van IBD in Europa. Voor startende ziekenhuizen en ziekenhuizen die al langer mijnIBDcoach gebruiken gaan we een reeks webinars organiseren waarin actuele vragen beantwoord worden. Tevens zullen we aandacht geven aan een actueel thema dat ook in mijnIBDcoach en het SMART-IBD netwerk terugkomt. De vorige keer was dit voeding. Deze keer diepen we het thema IBD en psychosociale factoren dieper uit. Wat kan mijnIBDcoach hierin betekenen en hoe kun je interventies in jouw netwerk inbedden.

Binnenkort verschijnen hier de presentaties in pdf-formaat. Mocht je deze willen delen, laat  het ons even weten en vermeld altijd de bron.

Pitch over organisatie en doelstellingen mijnIBDcoach, stichting en SMART-IBD
Marieke Pierik

De relatie tussen psychosociale factoren en opvlammingen bij IBD
Dion Wintjens
Psychosociale factoren en flares_final_zonder extra slides

Cognitieve gedragstherapie en IBD
Floor Bennebroek Evertsz
WEBINAR 23-3-2021 Dr Floor Bennebroek-Evertsz

Mindfulness en IBD
Maya Schroevers
Presentatie IBD coach mindfulness en IBD 23 maart 2021

  
  
  
  
  
  

2020-12-15 19.00-20.00 uur

Webinar SMART IBD en voeding

Wil je de video van dit webinar willen ontvangen, stuur dan even een mail aan voorzitter@stichtingmijncoach.nl

Programma:

19.05 Organisatie en doelstellingen mijnIBDcoach, Stichting mijnIBDcoach & SMART-IBD
– Marieke Pierik
19.20 Voeding en opvlammingen – Daisy Jonkers
19.30 Voeding hoe meet je het en wat doe je eraan? – Marjo Campmans-Kuijpers en Gerard Dijkstra

2020-04-07 17.00-18.00 uur
Webinar Zorg op Afstand voor IBD in tijden van crisis MijnIBDcoach, Calprtectine point of care en thuisinfusen.

Op 7 april 2020 al er een webinar worden georganiseerd door de stichting. Via deze link kunt u zich aanmelden: https://zorgopafstand.medigate.online/

2020-03-28
MijnIBDcoach voorzien van integraal Corona beladvies

Duizenden patiënten met IBD (chronische darmontstekingen ‘ziekte van Crohn’ en ‘Colitis Ulcerosa) kunnen sinds een week gebruik maken van een corona-beladvies dat ingebouwd is in de succesvolle mijnIBDcoach. De 18 ziekenhuizen die inmiddels gebruik maken van mijnIBDcoach mogen de komende 6 maanden zonder extra kosten deze voor al hun IBD-patiënten inzetten.

Patiënten die onder behandeling zijn bij deze 18 ziekenhuizen kunnen zich nu ook, op uitnodiging van de zorgprofessional, zelf inschrijven op de e-coach. Dat werd tot nu toe door de zorgprofessional gedaan. Tineke Markus, voorzitter van de Stichting mijnIBDcoach: “Hiermee wordt de patiënt nog meer regisseur van zijn of haar eigen ziekteproces en daarnaast geeft dat de medisch professional in deze hectische tijden de gelegenheid zich volledig te richten op de patiënten die de zorg het hardste nodig hebben”.

MijnIBDcoach is een van de meest succesvolle e-Health toepassingen in Nederland. Patiënten worden via telemonitoring op afstand begeleid en ondersteund. De patiënten worden daarbij niet alleen gemonitord, ook krijgen ze met ingebouwde kennismodules informatie over de ziekte, mogelijke behandelingen en adviezen voor leefstijlaanpassingen. Een wetenschappelijk onderzoek dat gepubliceerd is in The Lancet heeft aangetoond dat hiermee het aantal poli-bezoeken met 40% kan worden gereduceerd en het aantal klinische opnames zelfs gehalveerd.

Corona-beladvies

Vanwege corona is mijnIBDcoach die samen met e-health pionier Sananet is ontwikkeld, bovendien uitgebreid met een Corona beladvies. Patiënten met klachten die mogelijk kunnen duiden op Corona, kunnen nu online enkele vragen beantwoorden. Een algoritme achter deze vragen leidt tot zelfzorgadviezen op maat en adviseert de patiënt, indien nodig, contact op te nemen met de medisch professional.

Op de website van Sananet kunt u zien of uw ziekenhuis gebruik maakt van mijnIBDcoach: https://www.sananet.nl/onze-klanten/.

2018-04-09
PGOsupport Impactprijs Patientenperspectief 2018

Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland is een van de genomineerde van de Impactprijs 2018 voor de ontwikkeling van mijnIBDcoach.

Op 9 april vindt de uitreiking plaats in het Spoorwegmuseum.

Pareltjes van patiëntenperspectief in de spotlights

PGOsupport zet projecten en initiatieven in het zonnetje die met inzet van het patiëntenperspectief positieve impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven.

Ruim 40 projecten en initiatieven zijn aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 20 projecten genomineerd. Tijdens het congres Impact! Met patiëntenperspectief op 9 april 2018 in het Spoorwegmuseum Utrecht maakt de jury de winnende projecten bekend.

Stem op je favoriet

De organisaties waarvan het project is genomineerd, houden hierover tijdens het congres een posterpresentatie. Er zijn 3 juryprijzen van elk € 4.000,- en een publieksprijs van € 3.000,-. De congresdeelnemers kiezen hun favoriet voor de publieksprijs. De winnaars worden aan het eind van het congres bekendgemaakt.

2018-03-22 en 23

Digestive Disease Days (voorheen Voorjaarsvergadering)
Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie
Locatie: Conference Center NH Koningshof te Veldhoven

Kom naar de stand van de CCUVN en bekijk wat deelnemers van mijnIBDcoach vinden.

2017-03-23 en 24 

Digestive Disease Days (voorheen Voorjaarsvergadering)
Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie
Locatie: Conference Center NH Koningshof te Veldhoven

Meer informatie over gebruik van mijnIBDcoach, kom naar de stand van Sananet of naar de CCUVN.

——————————————————————————————————————————

2017-02-01
Uitnodiging voor de presentatie op ECCO 2017 in Barcelona

—————————————————————————————————————————————

2017-02-15-18
12th Congress of ECCO – Inflammatory Bowel Diseases 2017
Oral presentation  in the scientific programme, number OP017

———————————————————————————————————————————-