Update ontwikkeling mijnLEVERcoach

In mei 2023 zijn de eerste patiënten gestart met mijnLEVERcoach.  Het doel van het onderzoek is een evaluatie van het gebruik van de coach na een half jaar. We horen dan van patiënten, mantelzorgers en zorgverleners wat beter kan en moet aan de coach.

Hiervoor hebben we in totaal vijftig patiënten in Maastricht UMC+ en Gelre Ziekenhuizen nodig. Eind van dit jaar hopen we dat aantal bereikt te hebben. De eerste resultaten van de evaluatie zullen in het voorjaar van 2024 volgen. Er worden continue verbeteringen doorgevoerd in het mijnLEVERcoach-project. Zo zorgt de coach voor algehele gezondheidswinst bij patiënten met levercirrose. Hiervoor blijven we ook subsidies aanvragen.

Voor iedereen

Nadat de verbeteringen zijn doorgevoerd, implementeren we de coach in de twee ziekenhuizen die mee hebben gedaan met de evaluatie. Ook in andere ziekenhuizen zullen we de coach dan aanbieden. Momenteel laten we mijnLEVERcoach ontwikkelen bij meerdere softwarebedrijven waar ziekenhuizen contracten mee hebben. Dit doen we omdat we vinden dat mijnLEVERcoach voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Beter beeld 

Naast mijnLEVERcoach zijn we ook bezig met wetenschappelijk onderzoek naar kansen en barrières van e-health bij levercirrosepatiënten. De Nederlandse Leverpatiëntenvereniging (NLV) is hierbij ook betrokken. Doel is een beter beeld te krijgen van wat de populatie nodig heeft om de zorg en gezondheid te verbeteren.

Meer weten? Vragen? 

Stuur een bericht naar:  

Britt van Ruijven, MD
PhD Kandidaat/arts-onderzoeker
NUTRIM – Maastricht University
Afdeling Maag-, Darm en Leverziekten Maastricht UMC+ 
britt.vanruijven@maastrichtuniversity.nl