Afscheid voorzitter Stichting mijnCOACH.nl Tineke Markus

Met een welgemeende handdruk en diepe buiging heeft de Stichting mijnCOACH.nl eind maart afscheid genomen van voorzitter Tineke Markus. Zij was mede-initiatiefnemer van stichting mijnIBDcoach.nl Dit was de voorloper van de huidige stichting waar ze tot eind maart als voorzitter van het bestuur bij betrokken was. Na tien jaar draagt ze de voorzittershamer over.

‘Het is mooi geweest’, aldus de vertrekkende voorzitter. ‘De eerste coach staat als een huis en fungeert als een prachtig rolmodel voor andere coaches. Die zijn inmiddels bekend waarmee het pad naar de toekomst zichtbaar is geworden. Voordat ik me weer stort in de ontwikkeling daarvan, draag ik het stokje over. Een heel natuurlijk moment. Mede omdat mijn privé-leven, dat ik verdeel over Nederland en Zweden, ook prachtig is. En steeds meer tijd opslokt. En daar kies ik bewust voor.’

App

Tineke Markus is vanaf 2012 betrokken geweest bij de stichting. De lancering van mijnIBDcoach.nl in 2014 was een eerste hoogtepunt. Inmiddels maken meer dan 25 ziekenhuizen in Nederland gebruik van de coach. Met de ontwikkeling van de app kwam afgelopen jaar in oktober mijnIBDcoach.nl 5.0 op de markt. Dat was een nieuwe mijlpaal in het bestaan van de stichting. Eentje waarvoor Tineke Markus zich hard heeft gemaakt. ‘De coach blijft zich ontwikkelen en moet voldoen aan de eisen van de tijd. Daarom was een toepassing zoals een app ook een logische volgende stap. Nu kun je de coach overal gebruiken zowel op een mobieltje op je werk als op een computer thuis. Dat is de kracht van een e-healthmiddel.’

Na tien jaar Stichting mijnCoach.nl neemt Tineke Markus afscheid.

Andere coaches

Momenteel zijn er gesprekken over andere aandoeningen die een soortgelijke coach willen. Ook daar heeft Tineke Markus zich nog stevig tegenaan bemoeid. En met succes, want het is een kwestie van tijd voor er vergelijkbare coaches zoals die op het gebied van IBD, komen. ‘Het opzetten van coaches kost veel overleg en afstemming. Dat weet ik uit ervaring. Het ontwikkelen van e-healthmiddelen is nog steeds veel pionieren. Dat kost tijd en energie. Dat is het zeker waard geweest, maar nu ga ik mijn tijd en energie aan andere zaken besteden. Al heb ik dit werk tot aan de laatste dag met veel liefde gedaan’, zegt de afscheidnemende voorzitter.

Op de rol

De ontwikkeling van de nieuwste coach: mijnLEVERcoach.nl staat inmiddels op de rol voor dit jaar. De initiatiefnemende MDL-artsen daarvan Govert Veldhuijzen en Tom Gevers hebben de stap richting bestuur en contentcommissie gezet. Het bestuur van de Stichting mijnCOACH.nl is daarmee uitgebreid tot zes personen. De vacature van secretaris is vacant.

Bestuur Stichting mijnCOACH.nl vlnr Gerard Dijkstra, Marieke Pierik, Kees Achterberg, Mirjam Verheijen (voorzitter) en Govert Veldhuijzen. Op de foto ontbreken Marin de Jong en Tom Gevers.

Nogmaals dank

Mirjam Verheijen neemt de taken van Tineke Markus over. Zij was al een jaar bestuurslid van de stichting en gaat nu de komende tijd de rol van voorzitter vervullen. Een uitgebreid interview met haar over koers en visie volgt binnenkort op dzee site. ‘Ik hoop dat ik de rol van voorzitter met net zoveel zorg en kennis kan vervullen als Tineke dat altijd heeft gedaan. Dat zal even tijd vergen, maar met mijn achtergrond en kennis van zorg en ict zal dat lukken. Fijn dat ik hier Tineke nogmaals kan bedanken voor alles dat ze gedaan heeft voor de stichting. Dank!’