MijnIBDcoach is een beveiligd en persoonlijk e-health-hulpmiddel, speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. MijnIBDcoach helpt patiënten meer te weten te komen over IBD. Het is een hulpmiddel bij de behandeling.

Hoe werkt de coach?

De patiënt gaat samen met zijn eigen IBD-verpleegkundige of MDL-arts bezig met de coach. Het zorgplan wordt samen beheerd. Met de nadruk op sámen. Er wordt samen bijgehouden hoe de behandeling verloopt. Ook de afspraken die gemaakt worden over doelen die de patiënt wil behalen, staan er in.

Zorgprofessionals die samen met hun patiënten bezig gaan met de coach krijgen informatie over de ziekteactiviteit en over de leefstijl van de patiënt en hoe die zich daarbij voelt. Daarmee krijgt de behandelaar zicht op hoe het is om te leven met IBD. Dit contact op afstand levert tijdwinst op. De patiënt hoeft bijvoorbeeld minder naar het ziekenhuis te komen.

Onderzoek

Op basis van de gegevens uit de coach, worden er onderzoeken gedaan die bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor patiënten. Kijk hier voor voorbeelden van publicaties.

mijnZORGnetwerk

Eén van de bijzonderheden van het werken de diverse mijncoaches.nl is dat er een netwerk ontstaat van zorgprofessionals die elkaar makkelijk kunnen vinden op verschillende specialismen. Dit mijnZORGnetwerk is een lerend netwerk van zorgprofessionals en patiënten met als doel door slimme registratie en hergebruik van uitkomsten zorgpaden te optimaliseren. MijnZORGnetwerk is nog in ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan een overzichtskaart.

Meer weten?

Er is een korte animatie en instructiefilm gemaakt voor mijnIBDcoach. Deze is gericht op de patiënt, maar geeft ook de zorgprofessional inzicht in het gebruik van het e-healthmiddel. Daarnaast is er een informatieve presentatie gehouden tijdens het webinar dat georganiseerd is bij de lancering van de nieuwste versie van de coach. Voor een goed overzicht van de voor- en nadelen en besparingen is er het document Aan de slag met mijnCoach.

Welke ziekenhuizen werken met mijnIBDcoach?

Het aantal ziekenhuizen dat de coach inzet voor haar patiënten groeit nog steeds.

MijnIBDcoach wordt gebruikt in de volgende ziekenhuizen:

AmersfoortMeander Medisch Centrum
AmstelveenAmstelland ziekenhuis
AmsterdamAmsterdam UMC locatie AMC -afd. chirurgie
ApeldoornGelre ziekenhuis
BeverwijkRode Kruis Ziekenhuis
Capelle a.d. IJsselIJssellandziekenhuis
DelftReinier de Graaf ziekenhuis
Den HaagHaga ziekenhuis
DordrechtAlbert Schweitzer ziekenhuis
GoesAdmiraal de Ruyter ziekenhuis
GroningenUniversitair Medisch Centrum
Helmond/Deurne Elkerliek ziekenhuis
Hengelo/AlmeloZiekenhuis Groep Twente
HilversumTergooi ziekenhuis
LeeuwardenMedisch Centrum Leeuwarden
LeidenUniversitair Medisch Centrum
MaastrichtUniversitair Medisch Centrum
NieuwegeinSint Antoniusziekenhuis
RoermondLaurentius Ziekenhuis
Sittard/HeerlenZuyderland ziekenhuis
VeldhovenMaxima Medisch Centrum
VenloViecuri
ZwolleIsalaziekenhuis
Er wordt geprobeerd om de lijst van ziekenhuizen die met mijnIBDcoach werken up to date te houden. Het kan zijn dat er al meer ziekenhuizen werken met de coach. Check daarom altijd bij het ziekenhuis.

Zo werkt mijnIBDcoach

Wil je meer informatie, download dan de folder.