MijnIBDcoach is een beveiligd en persoonlijk e-health-hulpmiddel, speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Het is een hulpmiddel bij de behandeling. MijnIBDcoach is beschikbaar als app voor op je mobiele telefoon en als webbased programma.

Hulpmiddel

MijnIBDcoach helpt je om meer te weten te komen over IBD. Je leert wat je zelf kunt doen om jouw IBD onder controle te houden. MijnIBDcoach is ook een hulpmiddel bij de behandeling. Samen met je MDL-verpleegkundige / MDL-arts beheer je het zorgplan. In dat zorgplan houd je samen bij hoe dit verloopt. Je zet er de afspraken in die gemaakt worden en ook de doelen die je graag wilt behalen, worden in het zorgplan vastgelegd.

Wat is IBD?

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease. Het is de Engelse verzamelnaam voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Beiden zijn chronische darmontstekingen. De ziekte van Crohn kan voorkomen in het hele maag-, darmkanaal en bestaat uit diepe zweren. Deze zweren kunnen door de darmlagen heen gaan. Colitis ulcerosa is een oppervlakkige ontsteking van de dikke darm en ontstaat vaak aan het einde van de dikke darm. Naar de oorzaak van de ziekte wordt veel onderzoek gedaan. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte. De ziektes zijn niet te genezen en behandeling met medicatie is de beste optie. Voor meer informatie over het ziektebeeld bekijk je de website van Crohn en Colitis Nederland.

Hoe gebruik ik mijnIBDcoach?

Wanneer je gebruik wilt maken van mijnIBDcoach, informeer dan of jouw ziekenhuis gebruik maakt van mijnIBDcoach.nl. Indien dit het geval is, ontvang je via jouw MDL-verpleegkundige/ MDL-arts meer informatie en een gebruikersnaam plus inlogcode.

Om je een idee te geven wat mijnIBDcoach is, bekijk je het filmpje hieronder.

Daarnaast is er een folder speciaal gemaakt voor de gebruiker van mijnIBDcoach. Wil je meer informatie, download dan de folder.

Welke ziekenhuizen werken met mijnIBDcoach.nl?

MijnIBDcoach wordt gebruikt in de volgende ziekenhuizen:

AmersfoortMeander Medisch Centrum
AmstelveenAmstelland ziekenhuis
AmsterdamAmsterdam UMC locatie AMC -afd. chirurgie
ApeldoornGelre ziekenhuis
BeverwijkRode Kruis Ziekenhuis
Capelle a.d. IJsselIJssellandziekenhuis
DelftReinier de Graaf ziekenhuis
Den HaagHaga ziekenhuis
DordrechtAlbert Schweitzer ziekenhuis
GoesAdmiraal de Ruyter ziekenhuis
GroningenUniversitair Medisch Centrum
Helmond/Deurne Elkerliek ziekenhuis
Hengelo/AlmeloZiekenhuis Groep Twente
HilversumTergooi ziekenhuis
LeeuwardenMedisch Centrum Leeuwarden
LeidenUniversitair Medisch Centrum
MaastrichtUniversitair Medisch Centrum
NieuwegeinSint Antoniusziekenhuis
RoermondLaurentius Ziekenhuis
Sittard/HeerlenZuyderland ziekenhuis
VeldhovenMaxima Medisch Centrum
VenloViecuri
ZwolleIsalaziekenhuis
Let op! We doen ons uiterste best om de lijst met ziekenhuizen die mijnIBDcoach gebruiken actueel te houden. Toch kan het voorkomen dat er ziekenhuizen ontbreken die al wel werken met mijnIBDcoach. Informeer dus voor de zekerheid altijd even bij je eigen MDL-arts of MDl-verpleegkundige.

Zo werkt mijnIBDcoach

Uitleg voor de gebruiker van mijnIBDcoach.nl