Betere zorg: patiënten en behandelaars samen aan de slag met e-healthmiddel mijnCOACH

Binnenkort: mijnIBDcoach versie 5.0

Eind oktober 2021 is mijnIBDcoach versie 5.0 gelanceerd. Achtergrondinformatie over de vernieuwing en mogelijkheden staat ook in de speciale brochure en in het promotiefilmpje. Op 19 oktober was er een webinar voor geïnteresseerden. Hierin zijn de vernieuwingen van mijnIBDcoach versie 5.0 uitgebreid aan bod gekomen. De presentaties staan op de webinarpagina. De opname van het webinar is hier in het geheel of in kortere versie terug te kijken.

Voor pers- en publiciteitsdoeleinden is er een persbericht beschikbaar. Wilt u meer weten over de vernieuwde versie van mijnIBDcoach of achtergrondinformatie over het gebruik van de coach? Neem dan contact op met Tineke Markus.

Persbericht lancering mijnibdcoach versie 5.0

Wat doet Stichting mijnCOACH.nl?

De stichting zorgt met e-healthmiddelen oftewel coaches ervoor dat patiënten samen met hun behandelaars aan de slag gaan om betere zorg te krijgen voor hun aandoening. De coaches zijn e-healthinstrumenten van deze tijd waar niemand meer omheen kan. En misschien mogen wij inmiddels zeggen: meer omheen wil. Want de reacties van gebruikers van bijvoorbeeld mijnIBDcoach zijn alom positief.

Deze website geeft informatie aan patiënten en behandelaars die gebruik -willen- maken van de coaches. Het aantal ziekenhuizen dat gebruikmaakt van de e-healthmiddelen neemt toe. Als voorbeeld: er zijn inmiddels meer dan 25 ziekenhuizen die mijnIBDcoach gebruiken. Daardoor ondersteunt mijnIBDcoach bijna 8.000 mensen met IBD.

Er is een speciale pagina voor patiënten die meer willen weten over de coaches. Ook voor artsen en verpleegkundigen en andere zorgprofessionals is er een aparte pagina met informatie.

Bekijk ook de agenda voor een overzicht van bijeenkomsten die georganiseerd worden door de stichting.

Doel stichting 

  • het beheren van diverse e-healthmiddelen of coaches (zoals bijvoorbeeld mijnIBDcoach) en het bevorderen van de implementatie daarvan in de Nederlandse Ziekenhuizen;
  • het zodanig inrichten van het e-healthsysteem zodat het de patiëntenzorg optimaal kan ondersteunen;
  • het ondersteunen en bevorderen van medisch wetenschappelijk onderzoek op basis van de data in het e-healthsysteem, dat direct of indirect de zorg van IBD-patiënten ten goede komt.